Mooiste dorp van Nederland

Prachtige uitvoering STABAT MATER

Afgelopen zondag (24  maart) was er een een prachtige uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi in de kerk van Niehove. Indrukwekkende passiemuziek op weg naar Pasen van de Italiaanse componist Giovanni Battista Pergolesi. Hij stierf jong op 26 jarige leeftijd en schreef het slot van dit stuk op zijn sterfbed. “Huilend stond moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing”, zo luidt de beginregel van het gedicht dat omstreeks 1300 geschreven werd en waarop deze compositie is gebaseerd. Maar zo droef als het begint, zo bemoedigend is het slot: Paradisi Gloria, de glorie van het hemelse paradijs….

De kerk was tot laatste zitplaats gevuld met 160 toehoorders. De twee zangeressen, Else-Linde Buitenhuis (sopraan) en Judith Bouma (alt), zongen loepzuiver en werden begeleid door het strijkerskwartet Meshe, een viertal jonge musici uit verschillende Europese landen, maar met hun thuisbasis in Groningen.

Na afloop merkten diverse dorpsgenoten op dat het mooi zou zijn, als onze sfeervolle dorpskerk vaker voor dergelijke concerten gebruikt zou worden. Het bestuur van Regiotheater Niehove heeft dat in zijn oren geknoopt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek