Mooiste dorp van Nederland

Overlast Laagfrequent geluid in gemeente Zuidhorn

Na de Monitor uitzending van 10 september over geluidsoverlast wil ik graag de situatie van de Lfg-overlast hier duidelijker maken .

De bewijzen van de collectieve Lfg-overlast in de Gemeente Zuidhorn heeft Microflown in nov 2015 na gedegen onderzoek gevonden op de Gaslocatie Grijpskerk !

De Gemeente Zuidhorn blijft uit achterhaalde rapporten van voor 2011 citeren, in 2011 hebben zij getekend voor de uitbreiding van de Gaslocatie Grijpskerk met een enorme compressor installatie  en is de Lfg overlast daarna verdubbeld.

Dit is niet uitgezonden 10 sept in de monitor uitzending, maar wel uitgelegd.

Microflown heeft verschillende infrasone [ 0–20 Hz ] en laagfrequente bronnen [20—150 Hz ] gelokaliseerd op de Gaslocatie- Grijpskerk en boven de hogedruk- gas- transport-buizen bij t,Hoekje die de kleine gaswinning-velden met elkaar verbinden.    Ook hebben zij  continu 24 uur per dag daar de Lfg-overlast gemeten met hun gevoelige sensoren.

Bij bewoner A is bewezen dat zij overlast ondervindt van de Gaslocatie en hogedruk- gas- buizen, maar de Gemeente Zuidhorn heeft nog steeds geen reactie gegeven wat zij met deze bewijzen gaat doen.

Wel is ons te kennen gegeven door ODG en de Gemeente Zuidhorn, dat wij voortaan met onze meldingen van Lfg en trilling- overlast alleen  bij de   GGD en ODG terecht kunnen.

Vanaf 2014 vragen wij om Tilt-sensoren van StabiAlert,   die ook de Lfg-grondtrillingen continu registreren, zij  leveren het bewijs dat hier mijnbouwschades door  bodembewegingen elke dag onze huizen laat scheuren , gezondheid ondermijnen, tuinen en landerijen laat deformeren.

Wij wachten eerst af , wat wordt besloten over de plaatsing van de Tilt-sensoren door de Gemeente Zuidhorn.

Met vriendelijke groeten,

Betteke de Haan.

 

De bronnen van Lfg op de Gaslocatie en het Hoekje worden duidelijk aangegeven in dit Microflown onderzoeksrapport.

www.stabialert.nl/

Het StabiAlert systeem registreert 100 keer per seconde tot op een 25 duizendste graad nauwkeurig verzakking, vervorming, hoekverandering en trilling van

Nog wat info over mijnbouw in de diepe bodem van Noord Nederland.

groen, … geothermie daar toegewezen (vergund), zie (door SodM omstreden) plekje net boven Groningen!
rose … zoutwinninglocaties
blauw … gasopslaglocaties
lichtgroen (mat en nog net zichtbaar) …  gasvelden (veld Groningen en veld Annerveen vormen samen het ‘veld Slochteren’)
rode stippen … gaswinnings- of bewerkingslocaties. (put-locaties zijn weggelaten om de bevingen beter uit te laten komen)
gele prikkers … beving-locaties

witte lijnen zijn hogedruk gas transport buizen die ook dwars door de nieuwe Oostergast wijk in Zuidhorn lopen!

meer info; NLOG.NL

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EJM
EJM
2018-10-22 13:29

Hallo, Hoe is dat bij jullie afgelopen ??? Nog steeds last? en hoever is de compressor hemelsbreed van jullie weg ? Graag even je bericht.

Maria de Graaff
Maria de Graaff-van Wijngaarden
2017-09-25 08:27

Kan ik de afbeelding ergens op internet vinden? Is n.l. wel erg klein. Ik hoor de compressoren niet maar voel ze wel m.n. als ik in bed lig. Vannacht 25/09 stevig gevoeld!

Fred Hendriks
Beheerder
2017-09-26 19:09

Heb het plaatje vervangen door een grotere versie…

Zoeken