Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief Rondweg Aduard-Nieuwklap / Brug Aduard, 15 september 2015

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
Rondweg Aduard – Nieuwklap en brug Aduard

V

 

 

lemmerdelfzijl

week 38 2015

 

 

Poelkikkers en vleermuizen

Zoals bekend besteden we in dit project extra aandacht aan de poelkikkers en vleermuizen in het gebied. De poelkikker en de vleermuis kwamen in het flora en faunaonderzoek naar voren als beschermde diersoort, waarvoor maatregelen moeten worden getroffen. 
 
Poelkikkers
Bij een bezoek aan het werkterrein voor het project Knooppunt Nieuwklap blijkt het goed te gaan met de populatie poelkikkers.
Om in januari 2016 te kunnen starten met de aanleg van de rondweg, worden de komende tijd de in het gebied aanwezige poelkikkers gevangen en overgebracht naar een houtwal en ruigte rondom de eerder gegraven poel aan de oostzijde van het Aduarderdiep.
De poel is het zomerverblijf van de poelkikker. De houtwal en de ruigte dienen samen als winterverblijf voor de poelkikker.
De werkgebieden worden omheind met schermen, om te voorkomen dat de poelkikker zich weer binnen het werkgebied begeeft.
 
Vleermuizen
De maatregelen voor de vleermuis zijn een stuk minder ingrijpend. Gedurende de aanleg van de rondweg worden de vliegroutes voor de vleermuizen in stand gehouden. Dit betekent dat boomsingels blijven bestaan en dat de bestaande brug pas wordt gesloopt, als de nieuwe brug klaar is.
 

 

 

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek