Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief brug Aduard – Rondweg Aduard-Nieuwklap 24 september 2015

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
Rondweg Aduard – Nieuwklap en brug Aduard

 

 

lemmerdelfzijl

24 september 2015

 

 

PS akkoord met plannen nieuwe brug Aduard 

Op 23 september hebben de leden van Provinciale Staten van de provincie Groningen ingestemd met de voordracht voor het vervangen van de brug bij Aduard. De voorbereidingen voor de uitvoering zijn inmiddels gestart. De stappen nu zijn:
maart 2016 start aanbesteden
mei 2016 gunnen
juni 2016 start uitvoeren
Het vervangen van de brug kost in totaal bijna 18 miljoen euro.

Andere plek
De nieuwe brug komt op de plek van de huidige loswal en sluit straks aan op de rondweg Aduard-Nieuwklap. Het doorgaand (vracht)verkeer verdwijnt uit het dorp. Daardoor verbeteren de verkeersveiligheid en leefbaarheid. Ook wordt het bedrijventerrein van Aduard beter toegankelijk.

 

 

Rondweg Aduard-Nieuwklap

Binnenkort starten we met het aanbesteden van de aanleg van de Rondweg Aduard-Nieuwklap en de nieuwe brug bij Nieuwklap. De vergunningen voor de aanleg van de Rondweg Aduard-Nieuwklap en de nieuwe brug bij Nieuwklap zijn aangevraagd. De omgevingsvergunning voor de aanleg van de tijdelijke wegen is inmiddels verleend.

Verplaatsen kabels en leidingen
Het waterbedrijf Groningen is gestart met het aanbesteden van de aanpassing van de hoofdtransportleiding voor drinkwater langs het Aduarderdiep en van de aftakkende drinkwatertransportleiding langs de N355.
Wanneer alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden dit najaar en worden ze in december dit jaar afgerond.
De hoofdtransportleiding (diameter 80 cm) wordt met een gestuurde boring  onder het gehele werk doorgeboord over een lengte van 400 meter. De aftakking (diameter 40 cm) wordt ingegraven. 

 

 

Informatiecentrum

Zoals het er nu uitziet richten wij bij Nieuwklap een informatiecentrum in. De exacte locatie is nog niet bekend. Basis voor dit centrum zijn de keten, die zijn gebruikt voor het informatiecentrum van de Oostelijke ringweg.
Voorafgaand aan de uitvoering van het project kan de aannemer, die het werk te zijner tijd gegund krijgt, hier een kantoor inrichten.
We richten tevens een ontvangstruimte in, waar wij inloop- en informatieavonden kunnen houden.
In het Informatiecentrum wordt ook een (wekelijks) inloopspreekuur georganiseerd, waar u terecht kunt met vragen en opmerkingen over de uitvoering van dit project.

 

 

 

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek