Mooiste dorp van Nederland

KWF Kankerbestrijding collecteert 4 t/m 9 september in Niehove

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (4 tot en met 9 september) wordt in Niehove weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iets doneren? Dat gaat eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon.

Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.

Steeds beter behandelen

“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, volgens Ans Schuiling collectant in Niehove. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”, vindt Ans.

Iets geven? Even scannen

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan”, aldus Ans.

Doneren werkt heel simpel. Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!

Voor mensen zonder smartphone heeft Ans een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op (NL44 INGB 0000 0260 00), zodat een gift kan worden overgemaakt t.n.v. KWF Kankerbestrijding.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Met je smartphone kun je ook via kwf.nl/collecte de QR-code scannen.

Bij voorbaat dank voor je gift!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jolanda de Ruiter
Jolanda de Ruiter
2023-08-27 10:59

Fijn dat er gecollecteerd wordt:) Gelieve niet aan bellen wanneer mijn rolgordijnen naar beneden zijn. Dan zit ik in de nachtdienst en slaap ik overdag. Alvast bedankt. Hartelijke groetjes van Jolanda de Ruiter
Rikkerdaweg 1a

Zoek