Mooiste dorp van Nederland

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

 

lemmerdelfzijl

Week    15        2015

Sinds september vorig jaar is de vernieuwde website www.lemmer-delfzijl.nl online met daarop steeds de laatste informatie over de verschillende projecten. Vanaf dat moment zijn wij ook gestart met het sturen van digitale nieuwsbrieven. Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Kijk dan regelmatig op de site! 
U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven van de verschillende projecten. Dan mist u niets.

 

 

 

Brug Dorkwerd

In februari is de aannemer gestart met de werkzaamheden. Komende maand brengt de aannemer damwanden en heipalen aan voor de bouwkuip en voor de kelders van de brug. 
Terwijl er op locatie in Dorkwerd wordt gewerkt aan het maken van de bouwkuipen, worden in de loods in Zuidbroek binnenkort de stalen brugdelen geproduceerd.
Voor de laatste stand van zaken in dit project kijkt u hier.

Naast de bestaande brug is enige tijd geleden een webcam geplaatst. Onlangs is de zichthoek van deze webcam aangepast. De webcam geeft nu een beter beeld van de uitvoering. Hier vindt u de link naar de webcam en naar de foto's van de werkzaamheden.

 

 

Brug Aduard

 

Voor de vervanging van de brug Aduard is nog geen sluitende financiële dekking. De projectpartners, Rijkswaterstaat, provincie en gemeente, overleggen momenteel om toch zo snel mogelijk te kunnen starten met dit project. Het laatste nieuws over deze brug wordt steeds op de website geplaatst.

 

 

 

Rondweg Aduard-Nieuwklap

 

De voorbereidingen voor de aanleg van de rondweg Aduard-Nieuwklap zijn in volle gang. Het laatste nieuws over dit project leest u op de website. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan. Dat kan eenvoudig via de site. 
Het laatste nieuws over de Rondweg Aduard-Nieuwklap leest u hier.
 

 

 

 

Brug Zuidhorn

 

De bouw van de nieuwe beweegbare brug in Zuidhorn is volop in voorbereiding.
Afgesproken is, dat de gemeente Zuidhorn de herinrichting van de Rijksstraatweg gelijktijdig met de bouw van de brug aanpakt. Het streven is deze herinrichting binnen twee maanden, na gereedkomen van de brug, af te ronden.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Kijkt u op de website.
U kunt zich op deze site ook aanmelden voor de brieven van dit project en enkele andere projecten.

 

 

 

Spoorbrug Zuidhorn

 

Na een lange periode van voorbereiding hebben de provincie en ProRail de overeenkomst voor de bouw van de nieuwe spoorbrug in januari getekend. De aanbesteding is gestart en wanneer alles volgens plan verloopt, weten we half oktober welke aannemer het project uit zal voeren.

Voordat de aannemer kan starten met het bouwen van een nieuwe spoorbrug, wordt het werkterrein  “obstakelvrij” gemaakt. Dit betekent dat op de zuidoever de wegverharding wordt verwijderd. Daarna vindt archeologisch onderzoek plaats.

Lees meer over deze voorbereidende werkzaamheden, planning en de inloopbijeenkomst op 4 juni op de website. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Wegomlegging N355

 

Op dit moment worden de uitkomsten van het geluidsonderzoek uitgewerkt. Zodra hierover meer nieuws is, vermelden we dat op de website en versturen we daarover een nieuwsbrief.
Ook wordt binnenkort duidelijk wanneer de beplanting in het gebied rond de tunnel wordt verzorgd.
Kijkt u dus voor de laatste stand van zaken op de site.
En meld u aan voor de nieuwsbrief, dan blijft u steeds op de hoogte van het laatste nieuws. 

 

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek