Mooiste dorp van Nederland

Geslaagde intocht van Sinterklaas

Ook dit jaar heeft Sinterklaas ons mooie wierdedorp weer aangedaan. Vanwege de vele zonnepanelen kon Sint niet zo goed de daken op met zijn paard, dus nam hij een luchtballon om de pakjes rond te brengen. Helaas stak er een storm op en dreef hij helemaal af naar Friesland. Twee Pieten die toch nog op het dak van de Eisseshof liepen hebben vervolgens met de kinderen van het dorp naar geldstukken gezocht om een oplegger te huren om de Sint alsnog met zijn gehavende ballon naar het dorp te halen, waar hij zaterdagmiddag 1 december rond 15.00 uur arriveerde. In de Eisseshof waren 19 kinderen verzameld met ouders of grootouders en voor allemaal was er een cadeautje. Vervolgens legde de Sint met zijn Pieten nog enkele bezoekjes af aan nieuwe bewoners en nieuwgeborenen om vervolgens in de avond nog gedichten voor te lezen in de Eisseshof. Al met al weer een zeer geslaagd feest. Met dank aan de Activiteitencommissie voor het vele voorbereidende werk!

Voor een foto-impressie klik hier

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ja-post
Janet Postema
2018-12-07 14:16

Prachtig wat was dat weer een mooi weekend in Niehove. Vele blije gezichten gezien van Jong & Oud, inwoners & gasten. Fijn dat velen zich hebben ingezet om dit feest te realiseren. TOP.

Anneke Appelbrij-Doesburg
Anneke Appelbrij-Doesburg
2018-12-05 19:29

Wat een geweldig feest!! Prachtig om te zien….. Ik heb zelf geen herinneringen aan een Sinterklaas feest in Niehove, maar ik was ook nog maar 4 jaar toen we gingen verhuizen. Maar dit ziet er fantastisch uit!!!

Zoeken