Mooiste dorp van Nederland

Gehele buitengebied wordt 60 km zone

Het hele buitengebied van Zuidhorn wordt 60 km zone. De belijning was daar al op gemaakt, maar nu het besluit is gevallen komen er ook borden die dat aangeven.
We hebben een vraag. Een aantal mensen heeft aangegeven dat auto’s door de belijning meer naar het midden van de weg lijken te rijden waardoor je als fietser vaker in het gedrang komt door tegemoet komend verkeer. Dat is het meest het geval in de bochten. Bijvoorbeeld de fietsweg richting Noordhorn is een weg waar veel fietsers langs gaan waar dat speelt.
Op de fietsroute vanaf Noordhorn naar het station in Zuidhorn worden fietsers als ‘verkeersremmers’ gebruikt onder het motto “gemengd gebruik van de rijbaan”. Op de brug is het regelmatig wroeten tussen auto’s en fietsers, maar ook de heringerichte weg heeft geen fietspad meer. De rijbaan heeft er versmallingen gekregen waar je als fietser in het gedrang kan komen.

Wanneer daar meer ervaringen mee zijn dan horen we dat graag om het door te geven.

Namens Dorpsbelangen
Ruud Hendriks

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lex van Wijngaarden
Lex van Wijngaarden
2018-12-30 10:01

Als dat maar niet betekent dat het landschap vol gezet wordt met verbodsborden. Ook dat is een vorm van landschapsvervuiling…..

Zoek