Mooiste dorp van Nederland

De geheimzinnige nieuwe boom….

Het gaat over de nieuwe boom bij het bankje over het brugje. De boom staat er ineens en niemand wist er van.
Hij blijkt geplaatst te zijn door Gert Sennema, kunstenaar uit Grijpskerk.
Boom aan Z. is een initiatief van PLATVORMWEST, komt in 1 5 dorpen en geeft in een eigenzinnig kunstzinnig onderzoek een stem aan de STILTE. Boom aan Z. speurt niet zomaar en in het wilde weg. Boom aan Z. is de markante combinatie van diverse kunstzinnige onderdelen en aldus een vernieuwende manier om de eigen identiteit van gebied en bewoners te onderzoeken…en zichtbaar te maken. De Boom is bij dit alles plaatsbepaling én bron van verbeelding. Bedoeld als houvast voor iedereen. Hier bij het (alweer) opgaan in een grotere gemeente. Met verwijzingen naar natuur en ruimtelijke kwaliteit leveren jonge en oude(re) bewoners en professionals hun (kunstzinnige) bijdrage aan Boom aan Z. Hun expressie is geïnspireerd op de oudste levensvorm; Bomen! De individuele uitingen en gezamenlijke producties vormen verhalen die ertoe doen; zij voeden het collectief geheugen en versterken identiteit. Het eindmanifest naar en op het natuurtheater is een louterend afscheid en laat verbinding tussen mensen zien, toont aan dat ieder leven een podium waard is. Altijd.

(en Petra Postema schrijft ons: Het is een notenboom dus misschien iets voor een buiten concert voor het Suxwort zingt koor….)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ja-post
Janet Postema
2018-04-30 18:38

Mooi om te lezen wat de oorsprong van deze Notenboom is. Zo heb ik navraag gedaan bij Leo Dop naar de twee bomen naast elkaar in de S-bocht op de Frytemerweg. Het gaat om een boom (Esdoorn) en struik (Meidoorn) de zogenoemde “Duoboom”, tussen 3 palen, die naast stevigheid bieden ook dienen als maaibescherming voor de bomen. Zo staan boom en struik naast elkaar die zorgen voor hoog en laag groen. groet Janet

Search