Mooiste dorp van Nederland

Baggerwerkzaamheden Niefhoofsterdiep begonnen

Vorige week zijn de baggerwerkzaamheden in het Niehoofsterdiep begonnen. Het gaat daarbij om het gedeelte vanaf de haven in Niehove tot en met de aansluiting bij Kommerzijl. De gemeente Westerkwartier beheert de zijtak naar de haven. Het waterschap Noorderzijlvest beheert het Niehoofsterdiep tot aan de afslag naar de haven. Gemeente Westerkwartier en het Waterschap hebben afgesproken dat het waterschap het baggeren voor beide trajecten laat uitvoeren. Zij zijn in overleg over de definitieve verwerking van de bagger om cultuurhistorische en archeologische waarden in het landschap te beschermen.

Het baggeren van het Niehoofsterdiep is nodig, omdat er veel slib op de bodem van het diep ligt. Door dit weg te halen, stroomt het water in het diep beter door. Ook verbetert hierdoor de waterkwaliteit, is het diep beter bevaarbaar en het haventje van Niehove beter bereikbaar. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk in december 2020 afgerond worden

De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. Het laarzenpad zal sowieso tijdens de werkzaamheden om veiliheidsredenen niet toegankelijk zijn. Omwonenden hebben een brief ontvangen. Voor meer informatie zie de website van Noorderzijlvest.

Vorige week is bij de haven een baggerboot afgezet

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken