Mooiste dorp van Nederland

Actie Pepernoot van start

Actie Pepernoot van start: alle kinderen een Sinterklaascadeau!

 

 

 

De 16e editie van Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp is op maandag 16 november van start gegaan. Tot Pakjesavond komt het fonds samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica in actie om zoveel mogelijk kinderen toch een Sinterklaascadeautje te bezorgen dit jaar.

 

En dat is nodig. In ons land groeien  namelijk 400.000 kinderen op in armoede. Kinderen die vaak allang niet meer uitkijken naar 5 december. Hoop op cadeautjes hebben ze niet, want voor leuke dingen is er thuis geen geld. Maar gelukkig is er altijd nog Sinterklaas om je verlanglijstje naar te sturen toch?

Kinderen willen niets liever dan erbij horen
Als je als enige uit de klas geen cadeautje vindt in je schoen, dan is dat moeilijk te begrijpen. Maar het gemis van een cadeautje is gek genoeg niet eens het belangrijkste voor deze kinderen. Wat hen echt verdriet doet, is dat ze worden overgeslagen en niet mogen meedoen. Wanneer vriendjes en vriendinnetjes op school trots vertellen over wat ze gekregen hebben, dan kunnen deze kinderen niet meepraten. Ze voelen zich buitengesloten, anders dan andere kinderen.

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp:

“Armoede gaat vaak gepaard met schaamte. Daarom proberen mensen dit ook vaak verborgen te houden. Maar in de Sinterklaasperiode is dit extra lastig, omdat alles dan lijkt te draaien om cadeaus. Als ouder gun je je kind ook plezier van het Sinterklaasfeest net als alle andere klasgenootjes, maar worstel je tegelijkertijd om de boodschappen te kunnen betalen. Daarom maken wij, samen met de VriendenLoterij, al sinds 2000 Pakjesavond mogelijk!”

Doneren voor Actie Pepernoot
Tot 5 december kan iedereen geld doneren op de website van Actie Pepernoot of een actie starten met collega’s, familie of vrienden om geld op te halen.

Ga voor meer informatie over Actie Pepernoot naar www.actiepepernoot.nl 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek