(ingezonden)

GlasDraad Westerkwartier gaat een groot deel van de gemeente Westerkwartier aansluiten op glasvezel, ondanks het feit dat de beoogde 40% aan inschrijvingen niet is behaald. Uiteindelijk schreef 35% van de bewoners zich in, maar het aantal aanmeldingen per gebied verschilde sterk. Zo is de oud-gemeente Zuidhorn inclusief de kernen in ‘Middag’ ruim boven de 40% uitgekomen. Niehove staat daarbij aan kop met 69% inclusief buitengebied. In andere gebieden kwamen enkele dorpen daarentegen niet verder dan percentages tussen de 10% en 20%.
GlasDraad Westerkwartier is van mening dat er glasvezel moet komen in de gebieden waar het enthousiasme nu groot is. Dit gaat om een gebied met meer dan 5.000 huishoudens. In de gebieden waar nog veel onduidelijkheid is over glasvezel en waar verschillende aanbieders actief zijn, zal GlasDraad Westerkwartier volgend jaar opnieuw een campagne opstarten.

Waar start GlasDraad met de aanleg van glasvezel in 2020?

1 Oud-gemeente Zuidhorn buitengebied en kernen, inclusief de kernen ‘Middag’: Aduard, Briltil, Enumatil, Niehove, Den Ham, Den Horn, Oldehove, Niezijl, Kommerzijl, Pieterzijl, Lauwerzijl, Munnekezijl, Visvliet, Saaksum, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd en het buitengebied van Grijpskerk, Noordhorn en Zuidhorn

2 Oud-gemeente Grootegast kernen: Doezum, Opende, Kornhorn Lutjegast en Sebaldeburen

3 Oud-gemeente Marum kern: Boerakker

4 In het buitengebied van de oud-gemeente Grootegast is het aantal aangemelde bewoners blijven steken op 10%. Een te laag percentage, waardoor wij dit gebied niet geheel kunnen meenemen.

Voor meer informatie en een overzicht van de behaalde percentages per dorp klik hier