Mooiste dorp van Nederland

FILMPROGRAMMA 2023 - 2024

Zoek
12 oktober
Van oudsher verzamelt de familie Solé zich in de zomerperiode in Alcarràs om de oogst van hun perzikboomgaard te plukken. Dit jaar kan echter hun laatste zijn aangezien ze het risico lopen uit het huis te worden gezet. Er liggen plannen op tafel om de boomgaard om te kappen….
2022
Spanje / Italië
Lengte 2:00 uur
2 november
Carl en zijn partner Yaya worden op een luxe cruise uitgenodigd. Door een ongeluk zinkt het jacht en strandt het koppel met enkele miljardairs en een schoonmaakster op een eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet…..
2022
Zweden / Duitsland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Turkije / Denemarken / Griekenland / Zwitserland / Mexico
Lengte 1:47 uur
23 november
De Finse Laura ontvlucht in de jaren 90 de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein naar Moermansk en moet tijdens de lange reis noodgedwongen haar wagon delen met een Russische mijnwerker. Met de ietwat sombere en ongezellige man heeft ze echter iets gemeen. Beiden voelen….
2022
Finland / Rusland
Lengte 1:47 uur
14 december
19:30
De theateracteur en regisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met de dramaturge Oto tot deze aan een hersenbloeding komt te overlijden. Twee jaar later staat Kafuku op het punt een theaterstuk te regisseren in een theaterfestival in Hiroshima. Voor deze gelegenheid krijgt hij de jonge vrouwelijke chauffeur Misaki toegewezen….
2021
Japan
Lengte 2:59 uur
4 januari
20:00
Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp,….
2022
Spanje / Frankrijk
Lengte 2:17 uur
25 januari
Te midden van de wederopbouw van het land na de Tweede Wereldoorlog is Williams ambtenaar. Plotsklaps wordt bij hem een terminale ziekte vastgesteld, wat hij voor zijn zoon verzwijgt. Ook laat hij zich niet op zijn werk zien. Zijn vroegere collega Margaret spoort hem evenwel aan betekenis te vinden….
2022
Verenigd Koninkrijk / Japan / Zweden
Lengte 1:42 uur
15 februari
Het meisje Cáit wordt in de zomer van het jaar 1981 door haar familie weggestuurd. Ze trekt bij Seán en Eibhlín Cinnsealach in, een bevriend koppel van haar moeder dat ze voor de eerste maal ontmoet. Gedurende haar verblijf bloeit Cáit open en ontdekt ze een nieuwe levenswijze, maar….
2022
Ierland
Lengte 1:35 uur
7 maart
20:00
‘There Is No Evil’ is een film opgedeeld in vier verhalen; over morele kracht, individuele vrijheid het nemen van de verantwoordelijkheid van eigen acties. In het eerste verhaal volgen we Heshmat, een man van middelbare leeftijd die kampt met alledaagse stressvolle zaken; de voorbereiding op het huwelijk van zijn….
2020
Iran / Duitsland / Tsjechië
Lengte 2:30 uur
28 maart
1923. Pádraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een eiland aan de westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Pádraic te praten. Deze verandering heeft een weerslag op de hechte gemeenschap….
2020
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Ierland
Lengte 1:54 uur
18 april
De jonge Calum is met zijn elfjarige dochter Sophie in de jaren 90 op vakantie in Turkije. 20 jaar later denkt Sophie vol vreugde en weemoed aan deze periode terug. Ze poogt het beeld dat ze van haar vader heeft te verzoenen met diezelfde man die nu een vreemde….
2022
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Lengte 1:42 uur