Mooiste dorp van Nederland

Datum: 15/02/2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Eisseshof, bovenzaal
door: Regiotheater Niehove
Voorstelling
Toegang: € 13,00

WAARK speelt: BEVINGS

Hoe voelt het om nu Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas?

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.
Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. De muziek is van Jan Meiborg.

Bevings gaat op donderdag 26 september 2019 in première en toert tot en met maart 2020 langs Groningse en Drentse theaters.

Theatergroep WAARK brengt al meer dan vier decennia Groningstalig theater van hoge kwaliteit! Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1985 zelfstandig, met een sterk professionele inslag en aanpak. WAARK is genoemd naar haar allereerste productie uit 1973: ‘Waark’ van Simon van Wattum.

Zie verder: http://waark.nl/voorstellingen/bevings

Voor reserveren klik hier

 

Zoek