Mooiste dorp van Nederland

Datum: 26/01/2016
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: Dorpshuis Het Schleurholtshuus, Nieuwestreek 33 te Ezinge
door: Werkgroep OnzeKlei
Bijeenkomst
reserveren: Bij: cavanderweerdt@hotmail.com. Of via sms/tel 0624540714 of via het contactformulier op de website van onzeklei.nl

Uitnodiging voorlichtingsavond stand van zaken gaswinning

Voorlichtingsavond over stand van zaken gaswinning, schade en fracken Saaksum

Beste inwoners van de gemeenten De Marne, Winsum en Zuidhorn, Graag nodigen wij u uit voor een informele voorlichtingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door bewoners die zich de afgelopen tijd ingezet hebben tegen het fracken bij boorlocatie Roodehaan (Saaksum). Iedereen die meer wil weten over de ontwikkelingen tot nu toe is hierbij van harte welkom. Wanneer: dinsdag 26 januari van 19.30 tot 22.00 uur Waar: dorpshuis Het Schleurholtshuus, Nieuwestreek 33 te Ezinge De volgende onderwerpen komen aanbod: Wat zijn de ontwikkelingen van juli 2015 tot nu toe? Hoe zit het met het geplande fracken door de NAM? Wat doet de politiek? Wat is verder de stand van zaken rondom gaswinning in ons gebied? Hoe zit het met metingen? En met mogelijke schade? Waar moet u op letten? En wat kunt u zelf doen?

 

Sprekers zijn twee leden van de informele werkgroep ‘Onze Klei’ Machiel Zeijlstra en Elly Bakhuis (stand van zaken) en Liefke Munneke (schade gedupeerde en ervaringsdeskundige van boerderij te Krewerd). Na de presentaties is er uiteraard alle gelegenheid om vragen te stellen.

Hopelijk tot de 26e! Werkgroep ‘OnzeKlei’ .

Vanwege de grote hoeveelheid mensen van de vorige keer waarbij er onvoldoende plaatsen waren voor iedereen en daardoor de brandweervoorschriften en ook de catering van het dorpshuis in het geding kwamen, is er in overleg met het dorpshuis besloten om vooraf aan te melden voor de avond. Dit kunt u doen bij cavanderweerdt@hotmail.com van onze werkgroep OnzeKlei. Of via sms/tel 0624540714 of via het contactformulier op de website http://www.onzeklei.nl/  Op de avond zelf is het ook mogelijk om u aan te melden, alleen is er kans dat de zaal vol is en u niet kunt worden toegelaten. Om dat te voorkomen, vragen we u vooraf aan te melden.

Zoek