Mooiste dorp van Nederland

Datum: 25/09/2022
Evenement

Tocht om de Noord komt door Niehove

Aanstaande 25 september komt Tocht om de Noord door Niehove heen. Het Thema is “Dwalen door verhalen” en naar verwachting komen er rond de 3500 wandelaars dwars door Niehove lopen. We willen samen met het hele dorp hier een leuke dag van maken. 

De route is als volgt: de wandelaars komen Niehove binnen vanaf de richting van het kerkhof, gaan de Rikkerdaweg op en lopen omhoog via de Kloosterweg naar de Kerkstraat. Vervolgens gaan ze rechtsaf voor het dorpshuis en langs het pad op naar de hoofdingang van de kerk. Ze gaan door de kerk aan de achterzijde er weer uit rechts de Kerkstraat op en daarna links Tilstok over het bruggetje het dorp weer uit. De wandelaars zullen tussen 9.00 uur tot ongeveer 16.00 uur door Niehove lopen.  

De voorbereiding is in volle gang en de werkgroep heeft flink wat ideeën verzameld en zijn zeer enthousiast. Om onze dorpsbewoners net zo enthousiast te krijgen willen we een avond organiseren om extra uitleg te geven, we hebben nog een aantal personen nodig die bereid zijn om mee te helpen.

We nodigen jullie dan ook van harte uit voor vrijdagavond 9 september om 20.00 uur in de bovenzaal. We hopen dat er veel dorpsbewoners aanwezig kunnen zijn.

We doen alvast een oproep aan jullie om rond te kijken op de zolder, bij de buren of bij opa’s en oma’s naar attributen. Denk hierbij aan een oude naaimachine, werktuigen die gebruikt werden bij bijvoorbeeld de slager of bij de bakker en kleding uit de jaren 50. Heeft iemand of ken je iemand die een oude kar heeft die we zouden kunnen gebruiken als de hondekar van Menno van de Woude (uit de geschiedenis van Niehove wonende aan de Kloosterweg tussen Joke en Wouter en Suzanne in)?

Mocht je alvast iets hebben of meer willen weten kun je bij een van de werkgroep terecht.

Groeten,

Rianne van de Helm, Wouter Brouwer, Joke Steg, Irene Dingjan, Gerry Pieltjes, Ella vd Wiel, Ruud Hendriks, Lammert Top, Petra Postema 


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek