Mooiste dorp van Nederland

Datum: 24/10/2015
Tijd: 20:30
Locatie: Cafe Eisseshof
door: Regiotheater
Toegang: 12,50
reserveren: Cafe Eisseshof Lisalotte Veen 06 27 150 102

Timbertown Follies in Niehove

De muzikale theatervoorstelling Timbertown Follies was afgelopen seizoen al een enorm

succes. Dit najaar toert deze bijzondere voorstelling -met deels een nieuwe spelersgroep- door Groningen, en dus ook in Niehove. De voorstelling is ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting Peerd en het Engelstalige improv comedy ensemble Stranger Things Have Happened. Het huidige Engelse Kamp in de stad Groningen, op de locatie waar nu het DUO staat, was tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) een interneringskamp voor 1.500 Engelse militairen: het werd ‘Timbertown’ (houthakkersdorp) genoemd. Timbertown werd het ‘geboortedorp’ van muziek-variété gezelschap The Timbertown Follies .

The  Timbertown Follies waren bijzonder slecht opgeleide militairen die uitstekend getrainde Music Hall variété artiesten werden. Met hun muzikale en hilarische shows werden ze tijdens de Eerste Wereldoorlog beroemd in Groningen en heel Nederland.

Stichting Peerd en Engelstalig improvisatie comedy ensemble Stranger Things Have Happened uit de stad Groningen bliezen het aanstekelijke repertoire van deze Timbertown Follies opnieuw leven in en geven een blik achter de schermen van het minder rooskleurige bestaan van deze militair-clowns . Het waargebeurde en curieuze Groningse verhaal wordt gespeeld door Engelstalige Stadjers en muzikaal begeleid door studenten van het Groninger Prins Claus Conservatorium.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken