Mooiste dorp van Nederland

Datum: 09/02/2024
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Eisseshof, Kerkstraat 4, Niehove
door: Regiotheater Niehove
Voorstelling
Toegang: € 15,00

Theater Glasboer: ‘LAAT GAAN’

Jarenlang toerde Gabriëlle Glasbeek met de Groninger cabaretformatie ‘Vrouw Holland’ door Nederland. Jaar in jaar uit stond zij op grote podia door het hele land. En nu presenteert zij haar nieuwe soloprogramma ‘Laat Gaan’, een cabareteske en muzikale voorstelling waarmee ze de intimiteit opzoekt van de kleinere zalen en dorpshuizen.

Gabriëlle deelt in deze theatervoorstelling hilarische taferelen uit haar eigen leven. Ze maakt de balans op: zo halverwege een mooi leven met liefde en ander ongemak, heeft ze eindelijk even tijd voor zichzelf. Denkt ze. Er blijken twee vrouwen in haar hoofd te zitten, een extraverte en een introverte. Beide niet meer levend maar behoorlijk aanwezig. 

Het zijn oma en moeder, destijds allebei behept met de diagnose dementie. Dat heeft de drang gevoed om deze herinneringen helder te schetsen, raak en humoristisch

Gelukkig krijgt Gabriëlle haar geheugen zingend op de rit, begeleid door gitarist Robert van der Tol. Want stel dat vergeten ook in haar genen zit, dan kan ze het hier en nu maar beter vangen. ‘Laat gaan’ gaat over terugkijken en accepteren dat je je herinneringen niet altijd in de hand hebt. Met vooroorlogse filmbeelden uit het familiearchief, dwarszittende en broze types en ongemakkelijke hilariteit is ‘Laat Gaan’ een persoonlijke en intieme cabaretvoorstelling die qua energie geen lucht tekortkomt!

Na jaren op grote podia gestaan te hebben, zoekt Gabriëlle nu weer de intimiteit van de kleinere podia en dorpshuizen op. Ze wil hiermee terug naar de gemoedelijke, kleinschalige sfeer die ze nog goed kent vanuit de haar tijd bij Theater te Water. ‘Deze persoonlijke voorstelling dichtbij je publiek brengen’, dat is wat Gabriëlle wil. Samen met Robert vormt ze de nieuwe theaterformatie ‘Glasboer’.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek