Mooiste dorp van Nederland

Datum: 07/05/2016
Tijd: 13.00 uur
Locatie: Piloersema- / Hamsterborg, Den Ham
door: Vereniging Vrienden van de Hamsterborg
Evenement

Tentoonstelling: “Opdracht, idee & uitvoering”.

De Culturele Commissie van de Vereniging Vrienden van de Hamsterborg organiseert gedurende 3 weekenden, te beginnen op zaterdag 7 mei, een expositie op de Piloersemaborg/Hamsterborg in Den Ham.

Tentoongesteld wordt werk van Lianne de Haan uit Zuidhorn en Reinier van den Berg uit Aduard.

Lianne de Haan, van oorsprong interior designer, afgestudeerd aan Academie Minerva, heeft haar passie, tekenen, altijd behouden. Vanuit die passie heeft zij meegedaan aan de inschrijving voor de opdracht van de gemeente Zuidhorn voor een staatsieportret van koning Willem Alexander en koningin Maxima. De gemeente Zuidhorn heeft zijn keuze op haar voorstel laten vallen met als resultaat 2 mooie portretten in de raadzaal van het gemeentehuis van Zuidhorn.

Reinier van den Berg, ook oud Minerva student, is reeds jaren werkzaam als beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Zijn vrije werk omvat schilderijen, ruimtelijke objecten en reliefs en hij maakt houtsneden over onderwerpen uit zijn directe omgeving. Ook werkt hij regelmatig aan grotere projecten voor opdrachtgevers. Zo heeft hij voor Hoogkerk een aluminium bankje uit een stuk ontworpen als eye-catcher langs de weg naar de stad Groningen.

In het oog springend zijn ook de kleurige zijkanten van de fietsenstalling van Aduard bij de Friesestraatweg.

Voor de tentoonstelling op de Piloersemaborg zijn beide kunstenaars uitgenodigd om e.e.a. te laten zien van het ontstaansproces dat vooraf gaat aan een opdracht voor de openbare ruimte.

Voor de geinteresseerde bezoeker van de tentoonstelling valt er veel te zien en te leren over hoe een opdracht aan een kunstenaar kan worden gegeven en hoe die kunstenaar zijn ideeën en uitvoering verwezenlijkt.

Van beide kunstenaars is ook vrij werk te zien op de tentoonstelling:

Aquarellen met voornamelijk bloemen als onderwerp van Lianne de Haan en schilderijen, houtsneden en ruimtelijk werk van Reinier van den Berg.

De stijl waarin de beide kunstenaars werken is totaal verschillend, van lieflijk-poëtisch tot

rauw-dynamisch. Juist hierdoor is een verrassende en levendige tentoonstelling ontstaan, die bij menige bezoeker lang een indruk zal achterlaten.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen op:

Zaterdag 7, 14, en 21 mei.(tevens Open Dag op de borg met Groninger Streekproductenmarkt)

Zondag 8, 15, + 16 (Pinksteren) en 22 mei.

Open van 13.00 tot 17.00 uur.

Piloersema- / Hamsterborg

Sietse Veldstraweg 25

9833 TA Den Ham.

http://www.hamsterborg.nl

 

Zoek