Mooiste dorp van Nederland

Datum: 03/05/2015
Tijd: 13:00
Locatie: Natuurboerderij Lammerburen
door: Het Groninger Landschap samen met Natuurboerderij Lammerburen
Toegang: 3 €
reserveren: Dit kan bij Het Groninger Landschap, iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur of via kantoor@groningerlandschap.nl.

Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk

Stichting Het Groninger Landschap                                                           3 maart 2015

 

Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk

 

Oldehove – Op zondag 3 mei 2015 om 13.00 uur organiseert  Het Groninger Landschap samen met Natuurboerderij Lammerburen een excursie over de oude Reitdiepdijk langs de Oldehoofster Polder. We maken een prachtige wandeling  van ongeveer 7 km over een nieuw parcours in een wijds gelegen Groninger poldergebied:  de Oldehoofster polder.  Deze polder maakte onderdeel uit van de  stroombedding  van het Reitdiep (de Hunze). Het  gebied is  in eerste instantie niet toegankelijk voor het publiek,  maar wordt dit jaar voor één keer opengesteld voor deze nieuwe  excursie.  

U wordt ontvangen op Natuurboerderij Lammerburen aan de Electraweg 4 bij Oldehove, alwaar een presentatie wordt gegeven over het ontstaan van het landschap. De route gaat over oude dijken langs de Campen, een gebied dat vroeger  bij  Zuurdijk hoorde. Op de Campen bevinden zich drie grote boerderijen. Op deze plek werd in 1624 het Reitdiep rechtgetrokken. Vanaf de dijk heeft u een fantastisch uitzicht op de landerijen aan het huidige Reitdiep. In Oldehove bezoeken we de Liudgerkerk, waar de  grafkelder van gravin Margaretha von Cobentzel  (schoondochter van Johan Willem Ripperda) te bezichtigen is. We lopen terug  over de weg  langs de restanten van de Kenwerder, Aalsumer en Jelamer  wierden.

De oude dijken kunnen modderig zijn.  Neem daarom laarzen mee of stevige waterdichte wandelschoenen.  Warme, wind- en regendichte kleding kan van pas komen.  Ook een verrekijker is aan te raden.

De excursie is geschikt  voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.  Honden zijn niet welkom.  De kosten zijn 3 euro incl. koffie/ thee met koek/cake.  Aangezien de deelname beperkt is, is opgave voor deze excursie noodzakelijk. Dit kan bij Het Groninger Landschap, iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot  17.00 uur of via kantoor@groningerlandschap.nl.

Voor meer informatie verwijzen we naar  www.groningerlandschap.nl  of www.lammerburen.nl .

 

Einde persbericht

Nadere informatie bij: Stichting Het Groninger Landschap Rijksstraatweg 333 9752 CG Haren
050-3135901

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek