Mooiste dorp van Nederland

Datum: 13/05/2020
door: Comité Seniorenreis Oldehove e.o.
Evenement

SENIORENREIS gaat niet door !!

Gezien de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus heeft de organisatie van de seniorenreis Oldehove e.o. besloten om de dagtocht op 13 mei 2020 NIET door te laten gaan.


Op woensdag 13 mei 2020 is de jaarlijkse seniorenreis voor inwoners (65+) van de dorpen in de voormalige gemeente Oldehove, dus ook Niehove!

Wellicht dat ‘seniorenreis’ enige uitleg behoeft. Als comitéleden vragen of mensen mee willen met de seniorenreis, dan horen we vaak de reactie “nee, we zijn nog niet oud en kunnen overal zelf nog wel komen”. Laat nou ± 98% van de deelnemers ook mobiel zijn en zich absoluut niet oud voelen. Het klopt dat de doelgroep 65+ is. Wat dat betreft is er een redelijke groep Niehoofsters die mee zou mogen 😉. Wat is de meerwaarde van meegaan met de seniorenreis? Dat is heel simpel: het is gewoon super gezellig en je hoeft nergens om te denken. Een leuk programma en voor een “natje en droogje” wordt de gehele dag gezorgd. De bus rijdt voor en brengt de groep naar de bestemmingen zoals het programma vermeld. Als deelnemer hoef je niet op te letten op het verkeer, geen gedoe met parkeren, de groep wordt verwacht, dus de koffie staat klaar bij aankomst in het restaurant en er is veel ruimte om contact met andere deelnemers te leggen. Mensen die je anders misschien niet zou ontmoeten. Het is vooral een sociaal gebeuren met een interessant en educatief programma. Een gezamenlijk 3-gangen diner rond het middaguur is een standaard onderdeel van de dag. En u profiteert van de groepsprijs. Laat u verrassen en ga eens mee!

Globaal ziet het programma op 13 mei a.s. er als volgt uit. Na de koffie in Joure rijden we naar Woudsend. Via een mooie route gaan we naar Hindeloopen. Onderweg vertelt een (bijzondere) gids over Zuidwest Friesland, het gebied waar we doorheen rijden. Na de middagmaaltijd volgt er in het restaurant een ludieke ouderwetse visafslag. Iedereen kan bij opbod en afslag gerookte vis kopen. Daarna gaan we naar het Woudagemaal in Lemmer waar we een rondleiding krijgen. We sluiten de dag af in zalencentrum Balk in Zuidhorn.

Heeft u interesse, vragen of u wilt het exacte programma ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Irma Stol. Aanmelden graag vóór 15 april 2020.

Comitéleden Seniorenreis Oldehove e.o.:

  • J. Camerling-van Hoogen, A. Meijer Brands-Zuidema, G. Slopsema-van Slooten (voor de dorpen Oldehove en Saaksum)
  • G. Snaak-Fokkinga (Lauwerzijl)
  • G. Blom-de Boer (Kommerzijl)
  • Irma Stol (Niehove), tel. 591635/e-mail: im.stol@hotmail.com

Zoek