Mooiste dorp van Nederland

Datum: 13/08/2021
Tijd: 16.30 uur
Locatie: Eisseshof (tuin), Kerkstraat 4, Niehove
door: Regiotheater Niehove
Muziek
Toegang: gratis
reserveren: zie tekst

Muzikale middag in tuin Eisseshof: VOLGEBOEKT

HELAAS ZIJN ER GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR !!!

Na een lange stilte eindelijk weer een klein concert van Regiotheater; bij mooi weer in de achtertuin van de Eisseshof.

Vanwege corona wordt dit optreden ondersteund door subsidie van het Fonds Podiumkunsten. En daarom gratis (vrijwillige gift voor de onkosten is welkom).

Beperkt aantal plaatsen. Daarom is reserveren verplicht; ook als je aansluitend wilt blijven eten. Bel met Eisseshof: 06 27 15 01 02

BEZETTING:

Brenda Frans (zang)

In februari 2001 won Brenda de Nederlandse Jazz Vocalisten Prijs. Zowel de jury- als de publieksprijs vielen haar ten deel. Voor de jury hadden ‘de betovering, de vervoering, het plezier, de energie – kortom het kippenvel’ de doorslag gegeven. Brenda studeerde aan het conservatorium in Groningen, aan de Guildhall in Londen en bovendien in New York, waar zij in contact kwam met muzikale persoonlijkheden als Abbey Lincoln, Elly Stone en Barry Harris. Brenda geldt als een natuurtalent en houdt zich niet alleen met jazz bezig maar richt zich met haar Molukse roots ook op bijzondere samenwerkingen: In december 2011 vond op initiatief van Brenda in en met het Moluks Museum (MuMa – Museum Maluku) te Utrecht een uniek en eenmalig muzikaal evenement plaats ter herdenking van het verblijf van de Molukse gemeenschap in Nederland, en ter ondersteuning van het behoud van Moluks erfgoed.

Karel Boehlee (toetsen)

Pianist en componist Karel Boehlee (1960), was vanaf zijn jonge jaren een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grootste pianisten van Nederland, wat resulteerde in optredens met de allergrootste namen in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Hij treedt ook regelmatig op met beroemde Nederlandse artiesten, zoals Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessiemuzikant bij popartiesten als Gino Vanelli.

Tim Nobel (contrabas)

Contrabassist Tim Nobel studeerde zowel klassiek als jazz contrabas. Muziek in het schemergebied tussen klassiek en licht heeft altijd al zijn bijzondere interesse. Zo werkte hij in de jaren ‘90 regelmatig met violist/schrijver/kunstenaar Armando en deelde hij het podium met de wereldberoemde sopraan Jessye Norman. Vanaf die tijd remplaceert hij ook al bij symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Tussen 2000 en 2018 werkte hij als contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Nog steeds leidt hij daar het ensemble Lite. In 2018 behaalde hij een Master aan het PCC te Groningen. Momenteel werkt hij veel in kleine bezetting waaronder het Bolotny Trio. Daarnaast arrangeert en componeert Tim voor uiteenlopende bezettingen.

Elmer Bergstra (drums)

Slagwerker Elmer Bergstra deed zijn bachelor drums lichte muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Vervolgens studeerde hij nog in Rotterdam. Al jaren is hij vaste kracht bij het Noordpool Orkest en werkte daar met vele bekende artiesten binnen de popmuziek en de jazz. In kleine bezetting is hij ook regelmatig te horen en speelde met Simon Rigter, Rolf Delfos, Rik Mol, Tineke Postma e.v.a. Bij Vrijdag is hij werkzaam als drumdocent.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek