Mooiste dorp van Nederland

Datum: 06/03/2018
Tijd: 20:00
Locatie: Dorpshuis Ezinge
door: Cooperatie Zon4Ons
Bijeenkomst
Toegang: Gratis, incl kopje koffie…
reserveren: via website https://zon4ons.nl

Informatieavond Zon4Ons Ezinge

ZON4ONS: Gezamenlijk zonne-energie produceren!

Inwoners van Niehove krijgen de kans en de mogelijkheid om zonne-energie te gaan opwekken zonder zelf panelen op het dak te hoeven leggen.
Gesteund door de gemeentes Zuidhorn en Winsum  en door Buurkracht is een coöperatie in oprichting: Zon4Ons.

Zon4Ons organiseert in de regio geschikte locaties voor duurzame energieopwekking, zoals daken van boerenschuren.
EnZon4Ons zoekt energieke bewoners die ieder een deel van die panelen voor hun rekening nemen en zo gaan delen in de financiële- en milieuwinst. Leuk om straks te weten dat de zonnepanelen waar je langs fietst, jouw stroom opwekken.

De dorpen die mee gaan doen zijn Oldehove, Niehove, Saaksum, Ezinge, Zuurdijk, Den Ham, Lauwerzijl, Warfhuizen, Houwerzijl en Noordhorn. Deze dorpen liggen in aangrenzende 4-cijfer-postcodegebieden en vormen een zogenaamde postcoderoos. Deelnemers aan gezamenlijke energieproductie in zo’n postcoderoos krijgen energiebelasting-voordeel. In onze postcoderoos staan circa 2500 woningen. We mikken op minimaal 50 maar hopelijk 100 deelnemers. Wie het eerst komt…

Zon4Ons organiseert in de regio 3 informatieavonden waar je meer te weten komt en vragen kunt stellen. Omdat het Dorpshuis in Niehove verbouwd wordt kunnen we daar geen informatieavond houden en moeten Niehoofsters uitwijken naar een van de andere locaties.

Iedereen is van harte welkom!

namens het bestuur van Zon4Ons
Fred Hendriks

Zoek