Mooiste dorp van Nederland

Datum: 11/07/2020
Tijd: start 13 uur
Locatie: start bij IJsbaan
Evenement
reserveren: vóór 20 juni 2020 (zie tekst)

Fietstocht door Middag-Humsterland

Afgelopen najaar kwam Jan Postema met het idee om de fietstocht van Niehove nieuw leven in te blazen. Zo gezegd zo gedaan, al brengt de coronacrisis de nodige onzekerheden met zich mee.

Toch proberen wij op zaterdag 11 juli een fietstocht vanuit Niehove te organiseren. De route gaat door ons eigen Middag-Humsterland en is (met een afstand van zo’n 25 à 30 kilometer) dus ook voor de ongetrainde fietsers goed te doen. Onderweg zullen we de nodige tussenstops maken met een educatief randje. Zo hebben we onder andere een rondleiding geregeld rond de Allersmaborg (deze wordt mede mogelijk gemaakt door Dorpsbelangen) en kan ook de molen in Garnwerd worden bezichtigd. We fietsen via Fransum (waar we een kijkje in de kerk kunnen nemen) weer richting Niehove.

Heb je zin om mee te doen, geef je dan snel op! We vertrekken rond 13.00 uur op gepaste afstand vanuit Niehove. Deelnemers zonder elektrische aandrijving bepalen het tempo, dus we nemen alle tijd.

We zijn voornemens om een pitstop te maken bij Café Hammingh, zodat iedereen de kans heeft om de molen te bezichtigen en een versnapering te nemen. We zijn nog in conclaaf met de uitbater over het reserveren van een plek, maar zoals jullie begrijpen is dat nog een onzekere factor op dit moment. Houd er in ieder geval rekening mee dat je een portemonnee mee neemt. Toegang tot de molen is gratis, maar men is afhankelijk van donaties.

We gaan er vanuit dat de fietstocht doorgaat, maar we houden de ontwikkelingen en de adviezen van het RIVM goed in de gaten. We horen graag wie met ons mee fiets! Graag aanmelden vóór 20 juni as.!

 

Met vriendelijke groet,

Jan Postema       06-53686010

Wouter Brouwer 06-14172729

 

Search