Mooiste dorp van Nederland

Datum: 11/03/2022
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Eisseshof, bovenzaal
door: Vereniging Dorpsbelangen
Vergadering

Extra ledenvergadering Dorpsbelangen

Op vrijdag 11 maart vindt er een extra ledenvergadering van Dorpsbelangen Niehove plaats in verband met de ontwikkelingen rond het parkeren / parkeerplaatsen. Alle leden ontvangen vandaag of morgen een uitnodiging met toelichting op het voorstel dat is uitgewerkt na de stemming in de vorige ledenvergadering en na overleg met de gemeente.

Om draagvlak naar de gemeente te creëren willen we jullie verzoeken jullie stem over dit ontwerp te laten horen (zie onderstaand schets). We hebben plm. 130 leden en hopen dat ieder z’n stem laat horen. Voor wie niet naar de vergadering kan komen is er de mogelijkheid het bijgevoegde stembiljet in te vullen en bij de secretaris in de bus te doen: Petra Postema, Kerkstraat 8.

Een ander punt in deze vergadering is de Tocht om de Noord, die op 24/25 september as. door ons dorp komt. Inwoners wordt gevraagd ideeën in te brengen wat wij als Nijhoofsters in of rond ons dorp zouden kunnen organiseren.

Graag tot vrijdag 11 maart, het bestuur van Dorpsbelangen Niehove.

Toelichting op het ontwerp:

Het ontwerp voorziet in circa 18 parkeerplaatsen aan beide zijden van het pompstation waar men vanaf de Nijhoofsterweg het dorp binnenkomt. Het lijkt een goed ontwerp, omdat het aangezicht van het dorp niet verloren gaat als men vanaf die route op het dorp aanrijdt. De parkeerplaats wordt met zgn. grastegels belegd, zodat het een groen geheel blijft. Om de veiligheid van de parkeerders en andere weggebruikers te waarborgen wordt er niet aan de weg geparkeerd, maar komen er links en rechts van het pompstation parkeerplaatsen, door in-/uitritten van de weg te bereiken. De sloot blijft behouden en de bomen blijven staan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek