Mooiste dorp van Nederland

Datum: 06/05/2017
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Hamsterborg, Den Ham
door: Culturele Commissie Hamsterborg
Evenement

Expositie Hamsterborg

Drie bijzondere exposanten uit Groningen en Ommelanden.

 

De eerste 3 weekenden in mei is er op de Hamsterborg in Den Ham een bijzondere tentoonstelling.

Deze keer maar liefst 3 exposanten met 3 heel verschillende metiers.

Fotografe Janke de Vries uit de stad Groningen, Bertus Onderwater, beeldhouwer uit Schouwerzijl en tekenaar Leo Kools, 40 jaar woonachtig te Den Ham, maar sinds een paar weken wonend en werkend in Groningen.

Janke de Vries zal voornamelijk zwart-wit foto’s van de Waddeneilanden tonen, verstild en imponerend. Puur, woest landschap, je realiseert je niet dat dit nog bestaat in ons overvolle landje.

Wat hier erg goed bij aansluit is het beeldhouwwerk in voornamelijk kalksteen van Bertus Onderwater. Hij werkt vaak in opdracht, dat dient een doel, zegt hij. Daarnaast maakt Onderwater wonderschoon vrij werk. Poëtisch in letterlijke zin: Hij haalt zijn inspiratie uit de literatuur en poëzie. In zijn, op de borg tentoongestelde vrije werk, zie je de klassiek geschoolde vakman, die met verbeeldingskracht beelden maakt die staan als een huis en subtiel zijn als een stukje kant.

Tekenaar Leo Kools tekent alleen met zwart potlood in allerlei gradaties. De tekeningen hebben altijd onderwerpen geïnspireerd op de klassieke architectuur. Ze zijn sober, maken soms een abstracte indruk maar blijven toch echt tekeningen van details van gebouwen.

Deze 3 kunstenaars tezamen maken een unieke tentoonstelling. Het werk van ieder is van een zeldzaam hoog niveau. U wordt van harte uitgenodigd deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken:

Hamsterborg te Den Ham.

Open van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdagen en zondagen in mei: 6 en 7, 13 en 14, 20 en 21 mei.

Tevens is er op zondag 7 mei van 11.00 tot 16.00 uur Open Dag van de Hamsterborg met streekproduktenmarkt, culinaire verrassingen en de mogelijkheid de borg te bezichtigen.

Search