Mooiste dorp van Nederland

Datum: 24/04/2018
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Eisseshof
door: Dorpshuis / Dorpsbelangen
Bijeenkomst
Toegang: nvt
reserveren: nvt

Dorpsvisie in de maak

Met ingang van volgend jaar vallen we onder de gemeente Westerkwartier. Om daar zichtbaar te zijn én om Zuidhorn de mogelijkheid te geven om Niehove goed over te dragen is het waardevol om een dorpsvisie te hebben. Daarnaast is het voor onszelf leuk en zinvol om een visie te maken omdat het een manier is om van elkaar te horen wat leeft in Niehove.

In een dorpsvisie kunnen we aangeven wat door ons van belang wordt gevonden en welke ontwikkelingen daarin wenselijk zijn. Wanneer de gemeente bijvoorbeeld over budgetverdeling praat is het veel makkelijker om een budget toe te kennen wanneer het een ontwikkeling betreft die door bewoners van een dorp als gewenst wordt aangegeven.

Om tot een dorpsvisie te komen willen we in april twee keer met bewoners uit dorp en buitengebied bij elkaar komen. Op basis van de bijeenkomsten wordt een concept dorpsvisie gemaakt. Het concept wordt huis aan huis verspreid zodat er nog inbreng of bijstelling mogelijk is.

We doen mee met het Manifest Toekomstbestendig Dorp van Zuidhorn, waar de dorpsvisie een onderdeel van is. Het Manifest is bedoeld voor de overdracht naar Westerkwartier.

De bijeenkomsten zijn gepland op zaterdag 21 april om 10.00 uur en op dinsdag 24 april om 20.00 uur. Beide bijeenkomsten hebben dezelfde vorm en inhoud zodat je kunt kiezen wanneer je komt.

Dorpsbelangen en Dorpshuis Niehove

Hartelijke groet,

Ruud Hendriks

Search