Mooiste dorp van Nederland

Datum: 30/05/2019
Tijd: 8.00 uur
Locatie: verzamelen bij dorpshuis Eisseshof
Evenement
Toegang: voor leden gratis, voor niet-leden € 2,50
reserveren: zie boven

Dauwtrappen

Volgens Wikipedia is dauwtrappen in Nederland de term voor de gewoonte om in het voorjaar vroeg op te staan en vervolgens, gewoonlijk in groepsverband, een wandeling door het buitengebied te maken. In de vroegte ligt de dauw vaak nog op de velden.

En dat gaan we dan ook op Hemelvaartsdag 30 mei voor de dertiende keer doen.

Vroeg opstaan, wandelen over (bedauwde?) paden, tussendoor babbelen met dorpsgenoten, genieten van het voorjaar, luisteren naar kwakende kikkers en onderweg met elkaar een kopje koffie/thee met (pudding)broodje nuttigen. De locatie van de pitstop houden we geheim, maar we verwachten dat iedereen hier verrassende en interessante informatie krijgt.

We lopen ongeveer 5 kilometer en denken rond 12.00 uur weer terug te zijn bij dorpshuis Eisseshof. De tocht is geschikt voor jong en oud, maar niet alle paden zijn geasfalteerd; houd daar rekening mee. Kleding en schoeisel graag aanpassen aan het weer en de activiteit.

We nodigen je van harte uit om mee te wandelen! Ga je mee, meld je dan aan vóór 25 mei a.s. bij Irma Stol, tel. 0594-591635 of im.stol@hotmail.com.

Namens Dorpsbelangen Niehove,

Janet en Irma

Zoek