Mooiste dorp van Nederland

Datum: 24/01/2020
Tijd: 19:30
Locatie: Eisseshof
door: Buurkracht
Bijeenkomst
Toegang: nvt
reserveren: via link in de tekst van dit agendaitem

Buurtbijeenkomst over warmtepompen

Op de vergadering van dorpsbelangen is geopperd om iets gezamenlijks aan warmtevoorziening te organiseren. Wellicht dat dit op langere termijn mogelijk is maar op kortere termijn lijkt dat onmogelijk en te kostbaar. Daarom organiseren wij voor diegenen die nu al wat willen doen een voorlichtingsbijeenkomst over warmtepompen op vrijdag 24 januari om 19:30 in de Eisseshof.Je kunt je hier aanmelden.

Hieronder nadere informatie:

Warmtepomp

Een warm huis zonder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming gaat je gasrekening/verbruik  flink omlaag en wordt je klimaatimpact een flink stuk kleiner. En als je een warmtepomp koopt, kun je bovendien subsidie krijgen.

Combinatie met woningisolatie

Is jouw huis goed geïsoleerd (zoals je dak, vloer, gevel en dubbelglas) Dan kun je nu al een hybride  warmtepomp nemen, Die werkt samen met je cv-ketel, maar je gasverbruik daalt flink. In 2018 hebben wij hier al een actie georganiseerd. Er zijn 3 dorpsbewoners die daarna een warmtepomp hebben aangeschaft. Benieuwd naar hun eerste ervaringen? Wij zullen ze alle drie vragen op de eventueel te houden bijeenkomst.

Er zijn 3 soorten warmtepompen

  • Volledig elektrische warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en je warme water.
  • Hybride warmtepomp: werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis; de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken.
  • Ventilatiewarmtepomp: is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

De bijeenkomst gaat alleen door als er voldoende animo is.

Deze bijeenkomst is een initiatief van Buurkracht.

Buurkracht is een onafhankelijk maatschappelijk initiatief dat zich inzet om zoveel mogelijk buren bij elkaar te brengen om samen hun buurt te verbeteren.

Energieke groet,

Lammert Top, Harry Schaaphok & Wietse Venekamp

Zoek

AANMELDING WARMTEPOMP-MEETING

Ik meld mij aan