Mooiste dorp van Nederland

Datum: 29/05/2017
Evenement

Avond4Daagse 2017

Avond4Daagse buiten de gebaande paden: voor jong en oud!

Vanaf maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni 2017 kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland weer genieten van prachtige routes van 5 of 10 km door Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Dit échte Nederlandse landschap biedt behalve wijdgezichten ook prachtige wierden, mooie dijken, het kronkelende Reitdiep en vogelrijke kwelders. Een landschap dat zijn geheimen en schoonheid tijdens deze vier wandeltochten zeker prijs zal geven! Iedere dag start een etappe vanuit een ander dorp: de wierdedorpen Ezinge en Garnwerd, dijkdorp Kommerzijl en het op een oude kwelderwal gelegen Oldehove.

Alternatieve routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de 4daagse een andere blik op het landschap gegund. Voor jong en oud zijn de routes avontuurlijk want ze voeren door het hoge gras, tussen de schapen en dwars door de weilanden. De routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute.

Startplekken:
maandag 29 mei: Komerzijl
dinsdag 30 mei, Ezinge
woensdag 31 mei, Garnwerd
donderdag 1 juni, Oldehove

Meelopen?
Jong en oud mag meedoen aan de Avond4Daagse Middag-Humsterland. Inschrijving kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start. Dit is vanaf 17:45 uur.  Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.

Meer informatie: www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl

Zoeken