Mooiste dorp van Nederland

Datum: 10/12/2023
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Eissehof
door: Regiotheater Niehove
Muziek
Toegang: € 12,50

ANNA TAM op tournee – wegens omstandigheden geannuleerd !!!

Folkzangeres en multi-instrumentaliste Anna Tam geeft traditionele Britse liedjes haar eigen liefdevolle persoonlijke twist. Ze zingt met een heldere heldere stem en begeleidt zichzelf op een selectie van traditionele en historische snaarinstrumenten, waaronder de nyckelharpa, viola da gamba, draailier, cello en wat ze nog meer kan vinden. Haar benadering van de volkstraditie is gecentreerd in de verhalen die de liederen vertellen en de mensen die ze leefden.

In 2020 door Fatea Magazine genomineerd als ‘Instrumentalist van het Jaar’ voor haar werk met haar groep ‘Wilde Roses’ heeft Anna in april 2021 haar debuut soloalbum ‘Anchoress’ uitgebracht.

“een buitengewone vocale uitvoering” Folking

“een boeiend programma, uitgevoerd met brio en stijl” Fatea

“Anna, jij bent onze ontdekking van de week” Akoestisch Café Radio Show

Tijdens de lockdown in maart 2020 begon ze met de YouTube-serie ‘Folk from the Boat’ die het publiek wekelijkse liedjes / deuntjes en avonturen uit haar rondvaartboot bracht.

Anna vormde in 2017 het trio Wilde Roses om haar enthousiasme voor het onderzoeken en uitvoeren van historische volksmuziek hartstochtelijk voort te zetten. De groep toerde in de VS en Europa en bracht twee albums uit met lovende kritieken. Hun tweede album ‘Woven’ werd in het najaar van 2020 uitgebracht op het Rubicon Classics-label en ze kijken ernaar uit om het in 2022 in de VS te touren.

“slepende en memorabele liedjes… ze trekken je onverbiddelijk in een delicaat weefsel van instrumenten en stemmen” FolkWords

“Het selectieproces dat leidde tot deze zeventien track release kan niet genoeg geprezen worden.” Heldere Jonge Mensen

Tussen 2013 en 2016 maakte Anna deel uit van het vroege koorensemble, de Middeleeuwse Baebes met wie ze wereldwijd toerde, maakte zowel nationale als internationale tv-optredens en verschillende opnames. Tijdens haar vroege klassieke studies trad ze op cello op in de Wigmore Hall, Londen en zong ze in de St Mark’s Basilica, Venetië, evenals toeren en tv-optredens maken in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Europa. Tijdens haar opleiding aan de Guildhall School of Music and Drama trad ze meerdere keren op op BBC Radio 3; en als folk- en oude muziekartiest is sindsdien te zien op BBC2’s ‘The Culture Show’, en gaf de première van twee voorheen onbekende aria’s van Vivaldi op BBC1’s ‘Britain’s Hidden Heritage’. In 2014 bracht Anna een klassiek album “With love…” uit met pianist Jonathan Musgrave met enkele van de meest geliefde werken in het repertoire voor sopraan en cello.

Anna woont op haar prachtige boot net buiten Londen en laat zich inspireren door de bossen en de rivier.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek