Mooiste dorp van Nederland

Datum: 28/11/2020
door: ActiviteitenCommissie
Evenement
reserveren: zie tekst

Alternatief voor Intocht Sinterklaas

Wij hebben ervoor gekozen om dit jaar geen intocht te houden. Het schminken etc. kan bij ons niet op 1,5 meter gebeuren. En gezien de hele groep mensen die hierbij nodig is, is die afstand niet te waarborgen. Daarnaast is de viering in de bovenzaal ook geen optie gezien de maatregelen. Ook al houden de Sint en zijn pieten wel afstand, is dat natuurlijk geen garantie dat de bezoekers dit ook doen. Wij willen hier niet verantwoordelijk voor zijn wanneer de maatregelen niet in acht worden genomen.

Daarom gaan wij op vrijdagavond ook geen schoen zetten.

Als alternatief hebben wij bedacht: in plaats van een intocht op 28 november, zijn er twee Pieten die rondgaan. Deze Pieten komen een klein cadeautje brengen, en in overleg kunnen zij ook de zak cadeaus natuurlijk even meenemen indien er al pakjesavond gevierd wordt.

Ouders, opa’s en oma’s mogen zich hiervoor via de mail aanmelden: acniehove@hotmail.com .

Mochten de Pieten even binnenkomen, is het wel de bedoeling dat de 1,5 meter regel wordt nageleefd. Mocht er iemand in het huishouden verkouden zijn: de Pieten komen nog wel het cadeautje brengen maar leggen deze op de drempel bij de voordeur. Er is dan wel even een kort momentje om te kletsen met de Pieten maar zij komen in dit geval niet binnen.

18+ avond

Ook voor de bingo zien wij helaas geen mogelijkheden om deze door te laten gaan. Wanneer de drankjes er lekker in gaan, wordt er ook iets soepeler met de maatregelen omgegaan. Ook hier willen wij niet verantwoordelijk voor zijn.

We hebben besloten om te gaan kijken om de bingo te verplaatsen naar het voorjaar. Dit is dan weliswaar zonder de goed heilig man, maar we vinden vast iemand bereid die dan ook gedichten wil voorlezen.

Data en tijd komen we in het voorjaar op terug, mits het natuurlijk weer mogelijk is.

Hartelijke groet, ActiviteitenCommissie

Zoek