Mooiste dorp van Nederland

FILMARCHIEF

Toevallige ontmoetingen, onverwachte zielsverwantschappen, een kleine tijdreis en een noodlottige e-mail sturen de boel allerlei onverwachte kanten op. Dat onverwachte staat centraal in Hamaguchi’s oeuvre…..
Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Patiño’s film gaat van de tempels van Laos naar de stranden van Zanzibar en begeleidt een ziel op doorreis van het ene lichaam naar het andere. In Laos wonen en studeren tientallen monniken in….
Studente Eloise wordt teruggeslingerd naar het Londen van de swinging sixties. Wat begint als een wervelend filmsnoepje, legt uiteindelijk de onderliggende horror van toen én nu bloot…..
In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste….
De keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt voor haar schoonheid aanbeden en is befaamd om haar kledingstijl. In het jaar 1877 viert ze haar 40ste verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, poogt Elizabeth haar imago hoog te houden. Ze hunkert naar….
Komisch drama dat zich afspeelt op de vrijwel lege campus van een chique kostschool. Het is winter 1970, bijna kerstmis en iedereen gaat gezellig naar huis. Op een handjevol arme achterblijvers (de ‘holdovers’ uit de titel) na. Onder hen de chagrijnige en strikte professor Paul Hunham (Giamatti, onweerstaanbaar), schoolkok….
Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze met een geheim: Halims homoseksualiteit die hij heeft leren onderdrukken. Maar Mina’s ziekte en de komst van een leerling in de zaak verstoren dit fragiele evenwicht. Verenigd….
Vier millennials in Parijs op zoek naar houvast in hun leven. Wat betekenen seks en liefde in een wereld waarin alles op drift is? Een prettig lichtvoetige zedenschets…..
Een achtjarige lijdt omdat mensen het kind blijven aanspreken op een manier die ongemak veroorzaakt. Ze blijven het kind bij zijn geboortenaam Aitor noemen. En de bijnaam Cocó, hoewel minder duidelijk fout, voelt ook niet goed. Tijdens een zomer in Baskenland vertrouwt het kind deze zorgen toe aan familieleden….
De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening…..
Search