Mooiste dorp van Nederland

Mooiste dorp van Nederland

FILMARCHIEF

14 oktober 2021
Woman at War is een drama vol tegenstellingen en gortdroge humor. Een heerlijke, originele, komische, wat absurdistische film met prachtige scènes in de fraaie IJslandse landschappen…..
4 november 2021
De film Werk ohne Autor is gebaseerd op het leven van beeldend kunstenaar Gerhard Richter die in 1961 van Oost- naar West-Duitsland vlucht. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) legt daarin de focus bij kunst die het ongerijmde niet uit de weg gaat….
4 oktober 2023
“Time is the enemy” Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken om een boodschap over te brengen. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van….
4 oktober 2023
Opvolger van Songs from the Second Floor (2000) en You the Living (2007) – wat de regisseur zelf  ‘a trilogy about being a human being’ noemt…..
4 oktober 2023
Onder het onheilspellende geluid van de misthoorn zetten een voormalige houthakker en de vuurtorenwachter voet aan wal. De komende vier weken beheren ze de vuurtoren op een afgelegen altijd grauw eilandje in het 19de Zeeuwse New England…..
17 februari 2022
De film gaat over twee vrienden, Jan en Peter, met links-revolutionaire ideeën. Hun weerstand tegen het burgerlijke establishment uiten ze door in te breken bij rijke mensen. Ze stelen niets, maar verzetten meubels en laten briefjes achter met teksten als “De vette jaren zijn voorbij” en “U heeft te….
4 oktober 2023
Een film gebaseerd op de veel bekroonde roman “Paarden Stelen” van de Noor Per Petterson. Out stealing horses begint in november 2019, vlak voor het nieuwe millennium. De gepensioneerde Trond (Stellan Skarsgard) gaat, na het verlies van zijn vrouw, terug naar het dorp in Noorwegen waar hij is opgegroeid…..
31 maart 2022
FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten te houden…..
21 april 2022
Eigenzinnig speelfilmdebuut van de in Zambia geboren en in Groot-Brittannië opgegroeide Rungano Nyoni. Over een negenjarig meisje uit een Zambiaans dorpje dat van hekserij wordt beschuldigd en naar een heksenkolonie wordt verbannen…..
12 mei 2022
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren…..