Mooiste dorp van Nederland

FILMARCHIEF

De keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt voor haar schoonheid aanbeden en is befaamd om haar kledingstijl. In het jaar 1877 viert ze haar 40ste verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, poogt Elizabeth haar imago hoog te houden. Ze hunkert naar….
Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze met een geheim: Halims homoseksualiteit die hij heeft leren onderdrukken. Maar Mina’s ziekte en de komst van een leerling in de zaak verstoren dit fragiele evenwicht. Verenigd….
Vier millennials in Parijs op zoek naar houvast in hun leven. Wat betekenen seks en liefde in een wereld waarin alles op drift is? Een prettig lichtvoetige zedenschets…..
De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening…..
De wereldvermaarde dirigent Lydia Tár staat aan het hoofd van het Berlin Philharmonieker. In Berlijn woont ze samen met de eerste violiste van het orkest en haar adoptiedochtertje. Met haar absolute gehoor en drang naar absolute perfectie maakt Tár het de musici niet gemakkelijk noch haar eigen privéleven. Haar….
Met zijn volkomen eigen vorm van surrealisme boort de Thaise filmmaker Apichatpong Weerasethakul voor het eerst buitenlandse gronden aan. In en rond de Colombiaanse hoofdstad Bogotá tast Tilda Swinton de littekens in het weefsel van de tijd af…..
De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun….
Filmmaker Joanna Hogg gebruikte ervaringen uit haar leven voor het semi-autobiografische The Souvenir, over de filmstudente Julie (Honor Swinton Byrne) en haar getroebleerde, om niet te zeggen zelfdestructieve, relatie met een oudere man. Moeder Rosalie (Tilda Swinton) waarschuwde de dochter, maar die sloeg alle goede raad in de wind. Drie….
Rama woont de rechtszaak van Laurence Coly in Sint-Omaars bij. Coly wordt ervan beschuldigd haar babydochtertje achtergelaten te hebben op het strand waarna deze kwam te overlijden. Deze gebeurtenis wil Rama, als auteur zijnde, implementeren in haar bewerking van de Medea-mythe. Tijdens het proces zijn er onvoorziene omstandigheden en….
Ooit een succesvolle popster leidt Ritchie nu een losbandig leven in de Italiaanse badplaats Rimini. Zijn tijd verdoet hij door middel van zijn gokverslaving, pietluttige concerten en seks met zijn fans. Op een dag zoekt zijn dochter contact met hem op. Zij eist geld van hem. Intussen lijdt Ritchies….
Zoek