Mooiste dorp van Nederland

FILMARCHIEF

Een wezenloze pokerspeler, een getraumatiseerde Abu Ghraib-veteraan en een Wilhelm Tell met wroeging…..
Film over moeder van twee jonge dochters, die gevangen zit in een gewelddadige relatie…..

EO

EO is een ezel in wiens ogen melancholie spreekt. Het verhaal begint wanneer EO deel uitmaakt van een circus. Sindsdien verandert de ezel regelmatig van eigenaar. Op zijn pad kruisen personen met een goed hart, maar tevens kwaadwillende mensen. EO kent zowel vreugde als pijn en blijft hierbij de….
18de eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Een kok, ontslagen door zijn meester, vindt met de hulp van een geweldige jonge vrouw, de moed om zich van zijn dienaarsbestaan te bevrijden….
Knap wordt de innerlijke wereld tot leven gewekt die Abigail in het onherbergzame Amerika van 1856 niet kan uiten, in een film die nooit helemaal ontdooit…..
Het uitgangspunt had een oppervlakkige romkom op kunnen leveren, maar Maria Schrader weet complixiteit te leggen in de kunstmatige romance tussen Alma en robot Tom…..
De rechercheur Hae-joon is erg gedreven in zijn werk. Hij start een onderzoek naar de onnatuurlijke dood van een man op een berg en ontmoet diens weduwe Seo-rae. Hae-joon verdenkt haar van de moord, maar raakt tegelijkertijd in de ban van haar…..
Sandra komt regelmatig op visite bij haar vader Georg die aan een neurodegeneratieve ziekte lijdt. Samen met haar familie gaat Sandra op zoek naar een woonzorgcentrum of ziekenhuis waar Georg zijn verdere dagen kan slijten. Ze komt haar oude vriend Clément tegen met wie ze het contact verloor. Ondanks….
Toevallige ontmoetingen, onverwachte zielsverwantschappen, een kleine tijdreis en een noodlottige e-mail sturen de boel allerlei onverwachte kanten op. Dat onverwachte staat centraal in Hamaguchi’s oeuvre…..
Studente Eloise wordt teruggeslingerd naar het Londen van de swinging sixties. Wat begint als een wervelend filmsnoepje, legt uiteindelijk de onderliggende horror van toen én nu bloot…..
Zoek