FILMKEUZE 22/23

Drama Biografie
Frustrerend verslag van de jeugd van de filmmaker in het verscheurde Noord-Ierland.
UK
2021
Drama Comedy
Vier vrienden doorbreken de sleur door een tikkeltje dronken naar het werk te gaan. Dat zou hun prestaties als docent net wat meer schwung geven. Volgens de theorie. Opeens hebben ze er weer plezier in.
Denemarken
2020
Drama Western
Alternatieve western die grote gewelddadige thema’s als ras en klasse agendeert aan de hand van een uitzonderlijk teder verhaal over zoiets wonderbaarlijks, dierbaars en mysterieus als vriendschap.
VS
2019
Drama Comedy
De jonge Russisch-Amerikaanse Vic werkt als ziekenvervoerder in Milwaukee. Op een dag stapt de jonge zwarte vrouw Tracy bij hem in. Zij heeft ALS en heeft een gemotoriseerde rolstoel om zich voort te bewegen
VS
2021
Drama
Autobiografische vertelling over Zuid-Koreaanse migranten die op het platteland van Arkensas de Amerikaanse Droom najagen
Korea VS
2020
Drama
Beeldbepalende film over de tragedie van hedendaags Amerika gemaakt. Melancholische roadmovie beloond met 3 oscars.
VS
2020
Drama Comedy Aktie
Na de dood van haar moeder storten tiener Mathilde en haar vader Markus zich in een bizar rouwproces in het geestige en avontuurlijke Riders of Justice.
Denemarken
2020
Documentaire
Pieter-Rim de Kroon filmt in het beeldschone Silence of the Tides de getijden van de Waddenzee. Dit technische hoogstandje laat je oog dwalen door de kwelders.
Nederland
2020
Drama
Anthony wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne.
VK Frankrijk
2020
Documentaire
Een ongerept stukje Italiaans plattelandsleven wordt oogstrelend in beeld gebracht, vanuit het perspectief van een groepje ouderwetse truffeljagers.
Italie Griekenland VS
2020