Judas and the Black Messiah

FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten te houden.

I am not a witch

Eigenzinnig speelfilmdebuut van de in Zambia geboren en in Groot-Brittannië opgegroeide Rungano Nyoni. Over een negenjarig meisje uit een Zambiaans dorpje dat van hekserij wordt beschuldigd en naar een heksenkolonie wordt verbannen.

Out stealing horses

Een film gebaseerd op de veel bekroonde roman “Paarden Stelen” van de Noor Per Petterson. Out stealing horses begint in november 2019, vlak voor het nieuwe millennium. De gepensioneerde Trond (Stellan Skarsgard) gaat, na het verlies van zijn vrouw, terug naar het dorp in Noorwegen waar hij is opgegroeid.

Die fetten Jahre sind vorbei

De film gaat over twee vrienden, Jan en Peter, met links-revolutionaire ideeën. Hun weerstand tegen het burgerlijke establishment uiten ze door in te breken bij rijke mensen. Ze stelen niets, maar verzetten meubels en laten briefjes achter met teksten als “De vette jaren zijn voorbij” en “U heeft te veel geld” (film wordt Ingeleid door Maarten Mulderije)