Als een ei van buitenaf gebroken wordt, eindigt leven. Als een ei van binnenuit gebroken wordt, begint leven. Grootse dingen beginnen altijd van binnenuit ( Jim Kwik ).

 

De kloktijd kan onmenselijk werken als het ons een gevoel geeft een machine te zijn in dienst van lieden die eigen belang verdedigen en eigen vermogen op elke denkbare manier vermeerderen. De tijd is ons afgepakt  omdat het een economisch principe werd met stress, burn-out, vitamine te kort, DigiD, elektrosmog, nergens tijd voor hebben. Bestuurders en veel burgers vragen zich niet meer af wat je kan betekenen op het menselijke vlak zoals mededogen en verplaatsing in een ander.

 

Er was eens een Afrikaanse visser. Deze zat langs de kustlijn te genieten. Er kwam een man langs van het type elite, die vroeg in zijn eeuwige goeiigheid , “waarom zit jij hier niets te doen, moet je niet vissen?”. De visser legde uit dat hij de dag ervoor al 3 vissen had gevangen. Eén vis had hij de dag ervoor met zijn familie opgegeten, één vis had hij aan een goede vriend gegeven en de laatste vis was voor hem en zijn familie voor vandaag. Dus….nee hij hoefde niet te vissen. De welpoenerige heer zei   “ maar als je vandaag nou extra vissen vangt, dan kun je die verkopen “.” En dan”? vroeg de visser.

De goedzak antwoordde. “Als je die dan verkoopt heb je geld om beter vismateriaal te kopen om nog meer vissen te vangen “. “ En dan”? vroeg de visser.  “En dan zal je zo veel verdienen, dat je nog beter materiaal kan kopen en nog meer vissen kunt vangen. Totdat je op een dag, zo veel vissen hebt gevangen en zoveel hebt verdient, dat je de rest van je leven niet meer hoeft te vissen, achterover kunt leunen en kunt genieten van het leven “.  De visser antwoordt “En wat denk je dat ik nu aan het doen ben “?…..Dit moet een les zijn zodat we zelf eens uit ons ei kruipen richting soeverein persoon.

 

Weinig mensen beseffen dat je ellende en oorlog kan verwachten van mensen die de volgende EUverkiezingsleuzes verkondigen:  Verhofstadt  “  ’t Grootste gevaar voor vrede is een natiestaat  ” Kroes “ Democratie staat in de weg van goede besluitvorming  “. Wist U dat de huidige midden Europese tijd door Hitler en consorten in 1940 is ingesteld? TRRingeling *^#){[* Wakker worden!!!