Het grootste rijk ter wereld, groter dan de Ming-dynastie of het Ottomaanse rijk werd opgebouwd door de Inca’s. Stromend water, botanische tuinen, het wiel (speelgoed), kalender, kennis van het heelal, zorg voor ouderen, getallen 0 t/m 9, bosaanplant,  grote voedselvoorraden (50% van de voedsel soorten komen daar vandaan). Er leefden toen meer mensen dan in Europa. Toch zijn de Inca’s en andere volken in één keer verdwenen. Ze waren al verzwakt door de 100jaar durende El-Niño. [Het klimaat sloopt wanneer en waar het wil]. De genadeslag werd het geweld en de ziektes van de Europeanen. Wat mij het meeste fascineerde is het feit dat er daarna een pseudo Paradijs ontstond in Noord-en Zuid Amerika. De verdwenen beschavingen werden niet meteen opgevuld door kolonisten. De ‘lege’ ruimte werd ongehinderd opgevuld door vrije groei van plant en dier.

Het hebben van pecunia en macht is niet voldoende. Wil je er langer van genieten dan is het zaak om je leven te verlengen. Je wilt dat beleven in een Paradijs, zo groot, dat je niet kans loopt iemand tegen te komen. Deze wens vraagt om meer energie dan de aarde aankan. Er zijn al een flink aantal bedrijven die investeren in mogelijkheden om grondstoffen buiten onze planeet te halen. Hoe eerder er grondstoffen buiten de aarde gehaald kunnen worden hoe eerder een pseudo Paradijs kan hergroeien naar voorbeeld van de pre-Colombiaanse eindtijd (1492).

De Russische astronoom Nikolaj Kardasjev stelt dat beschavingen op basis van hun energieproductie ingedeeld kunnen worden. Type 1 De beschaving is in staat om alle beschikbare energie te gebruiken op een planeet. Type 2 De beschaving is in staat om alle beschikbare energie die uitgaat van een enkele ster te gebruiken. Type 3 De beschaving is in staat om de totaal beschikbare energie in een melkwegstelsel te gebruiken. De astronoom gaat er kennelijk vanuit dat wij bij het bereiken van Type 2 nog (mogen) bestaan. Lijkt de aarde bij Type 3 op mars?

Het begrip menselijkheid zal volledig veranderen. Daar is over de hele wereld bekabeling voor nodig om via de Wi-Fi, chips en smart grid te zorgen dat mensen en robots in eerste instantie naast elkaar kunnen werken. Rond 2030 zijn wij instaat om d.m.v. nanobots in ons lichaam ons brein met het internet te verbinden. Een Nano is een miljardste deeltje van een meter. Robotjes op nanoschaal via injecties, crèmes, inademing zullen over uw lot gaan beslissen. Gaat u erbij horen in staat te zijn om uw lichaam voor onbepaalde tijd biologisch gezond te houden en uw intelligentie te verhogen?

De robots zullen uiteindelijk meer gevorderd werk kunnen doen dan de mens. Automatische acties worden dan aangestuurd door directe interacties tussen voorwerpen, zonder menselijke tussenkomst. Dit is de laatste mogelijkheid voor burgers om techniek voor ons te laten werken. Bv. de prachtige prestaties van Dwarslaesie patiënten die met zeer geavanceerde apparatuur kunnen werken. Tijdens de eindfase van type 1 zullen ultra-intelligente machines veel betere machines kunnen ontwerpen. Dit is het moment dat u het bedrijf benadeeld, want u bent in vergelijking met een computer contra productief. De robot stelt een ontslag brief op en ontslaat u. U bent teveel maar blijft wel een vervuiler.

De machines hebben een uiterlijk van plantachtige groeisels. De machines werken op cellulair niveau. Zoals u en ik op cellulair niveau ook als complexe moleculaire machines te beschouwen zijn. De machines groeien vanuit een zaadachtig begin en  slurpen een ongekende hoeveelheid energie. Ze maken gebruik van atomen en moleculen uit hun omgeving voor hun groei en onderhoud. De energie uit de aarde en de zon zal niet genoeg zijn. Ze mogen zich verder ontwikkelen omdat de machines erin zijn geslaagd het eeuwige leven voor de boven ons gestelde te handhaven. Zouden de overgebleven ‘uitverkorenen’ genoeg intelligentie hebben gedownload om kunstmatige intelligentie de baas te blijven? De plantachtige groeisels reproduceren en verbeteren zich namelijk zelf en ‘bevolken’ het nieuwe paradijs en dat is niet de bedoeling. Zal het hun laatste oorlog worden?

Wat zijn de voorbodes die het bovenstaande versnellen? Is het de bezetting van het energierijke Rusland? Is het een Alles dodend virus? Is het de massa immigratie? Is het de klimaatrekening voor de burger? Zijn het de intelligente netwerken? Chaos creëren om daarvan nog beter te worden maakt kosten die verhaald moeten worden op de burger. Wat denkt u van een klimaatstrafvaluta als nieuw wereldwijd betaalmiddel? Uw stront, uw C02 uitademing is het enige wat u nog bezit. De hoeveelheid van uw vervuilende productie valt te meten en krijgt een prijskaartje.

Allerlei meters zijn in staat om met elektrische apparaten te communiceren, gegevens te verzamelen, te controleren, zonder tussenkomst van de mens. De specifiek geregistreerde burger maakt er gebruik van en moet dat betalen. Tot zover is dat terecht, maar het wordt anders als je er een klimaatstrafvaluta aan plakt (lees: het moet een straf worden dat je leeft).

Howard Scott beschreef in juli 1937 al over een energie distributie kaart. Een certificaat die direct wordt afgegeven aan de individu. Het is niet overdraagbaar en er kan niet over worden onderhandeld, het kan niet worden gestolen, verloren, uitgeleend, of weggegeven. Er kan niet mee worden opgespaard en er zijn geen kosten of rente op van toepassing. Het hoeft niet te worden uitgegeven, maar verliest na een bepaalde periode zijn geldigheid. Dat was toen een gedachte. Nu is het uitvoerbaar. De prijs is te manipuleren. Het overschrijden van jou milieuschade limiet kan beboet worden. Fietsen, lopen of sporten geeft meer/minder Co2 etc. Deze gang van zaken kun je rustig extreme vrijheidsbeperking noemen.

Het begrijpen van de verhoudingen van de energiebronnen is fundamenteel voor ons voortbestaan. Met het eenmalige geschenk van de fossiele energie hebben wij niets gedaan in de zin van inzetten op levenskwaliteit wat kon leiden tot vermindering grondstoffen verbruik. Toename van kwaliteit in het algemeen leidt tot een vermindering van het aantal producten. Stelselmatig zijn ideeën om vrij te gebruiken energie vernietigd. De veel te late start van deze waarheid leidde tot kwaadaardig, miljarden slurpende aan een meter te hangen alternatieve gedrochten, die voorgefinancierd worden door bankiers tegen 0,0% risico.

De Corruptgenoegen (Politici als deugmens) hebben zich verkocht aan bankiers, de Eu en de grote multinationals. Zij hebben ons al afgeschreven. Onze restwaarde bestaat uit stront en Co2 productie. Als wij zo leeggezogen zijn dat er geen restwaarde meer is kan de Corruptgenoege deugmens, zonder hinderburgers, het pseudo Paradijs betreden.

Het wordt tijd dat wij een systeem bedenken die geen onderpand nodig heeft. Als wij onszelf als onderpand blijven weggeven worden wij net zo gedomesticeerd als een dier die volkomen afhankelijk is en elk moment afgedankt kan worden. Het domesticeren van de mens gaat via selectie (massa immigratie, gemodificeerd voedsel, drank met toegevoegde middelen, inentingen etc.). Onze eigenschappen kunnen zo veranderen dat wij het een eer vinden om door een robot verslagen en ontslagen te worden.

Geef een reactie

twee × vijf =

naschrift