Mooiste dorp van Nederland

YESTERDAYS

DE KONING VAN ELDERS

Een muzikale raamvertelling

De koning van Elders is een koning van niks, vindt hij, een schertsfiguur. Omdat in het land Elders alles goed geregeld is, niemand ontevreden is en alle wetten al geschreven zijn, heeft de koning niets meer te doen. Niemand komt hem om raad vragen of komt zelfs maar langs voor een praatje over het weer. Doelloos en vooral eenzaam zwerft de koning dagelijks door het paleis en de tuinen. Op een nacht heeft hij een droom die hem aan het denken zet. En dan besluit hij dat het genoeg is geweest. Hij vult een rugzak met de meest noodzakelijke dingen, loopt het paleis uit en gaat op zoek naar zijn droom. Yesterdays brengt het verhaal van de koning van Elders gelardeerd met muziek en vertolkingen van bekende en minder bekende liedjes.

Janneke Renkema, vertelling en zang
Gerhard Wentink, vertelling en piano
Gastspeler: Tjeerd Wierda, trombones…

BLUES JUICE + poëzie

Een zondagmiddag met een mix van muziek en poëzie.

Blues Juice speelt een mix van blues, rock en funk. Dit maal met Willem Pelupessy (bas), Woody Vermeltvort (gitaar) en zangeres Yasmijn Kramer. Ooit als ad hoc project gestart voor de ‘Asser Blues Night’ speelden zij aanvankelijk alleen covers, maar inmiddels hebben ze al heel wat eigen liedjes: “Ons album ‘Blues Juice’ gaat over alles wat er maar in het leven langskomt. Het zijn geen zwijmelende liefdesliedjes, maar ook niet alleen maar typische blues smartlappen. Alles heeft wel een behoorlijke attitude”.

De middag wordt verder opgeluisterd met gedichten van Krista Middel, Loes de Hoog en Charles Goudsmit.

Kortom: een prachtige besteding van een zondagmiddag in november.

ANNA TAM op tournee – wegens omstandigheden geannuleerd !!!

Folkzangeres en multi-instrumentaliste Anna Tam geeft traditionele Britse liedjes haar eigen liefdevolle persoonlijke twist. Ze zingt met een heldere heldere stem en begeleidt zichzelf op een selectie van traditionele en historische snaarinstrumenten, waaronder de nyckelharpa, viola da gamba, draailier, cello en wat ze nog meer kan vinden. Haar benadering van de volkstraditie is gecentreerd in de verhalen die de liederen vertellen en de mensen die ze leefden.

In 2020 door Fatea Magazine genomineerd als ‘Instrumentalist van het Jaar’ voor haar werk met haar groep ‘Wilde Roses’ heeft Anna in april 2021 haar debuut soloalbum ‘Anchoress’ uitgebracht.

“een buitengewone vocale uitvoering” Folking

“een boeiend programma, uitgevoerd met brio en stijl” Fatea

“Anna, jij bent onze ontdekking van de week” Akoestisch Café Radio Show

Tijdens de lockdown in maart 2020 begon ze met de YouTube-serie ‘Folk from the Boat’ die het publiek wekelijkse liedjes / deuntjes en avonturen uit haar rondvaartboot bracht.

Anna vormde in 2017 het trio Wilde Roses om haar enthousiasme voor het onderzoeken en uitvoeren van historische volksmuziek hartstochtelijk voort te zetten.…

Pieter Nanne: ‘Een kwestie van zaad’

Muzikale theatervoorstelling in de Eisseshof.

Een man in zijn eentje omringd door vier gitaren. De man op het toneel beschrijft in ‘Een kwestie van zaad’ het levensverhaal van zijn vader op één van zijn laatste dagen. Zonder een woord te zeggen. De gitaren spreken zijn verhaal….

…. Verschilden zij zoveel van elkaar? Wie is eigenlijk wie, wie is de vader, wie is de zoon? In deze multimediale voorstelling horen we warme, melancholieke en vertederende gitaarmuziek. Geen zin te veel, geen woord te weinig. Ondersteund door geprojecteerde teksten en beelden vraagt de man op zijn gitaren zich af of zijn vaders bloemzaad dezelfde functie had als de man met zijn gitaarmuziek. Diende het zaad van de één ook het zaad van de ander?

Pieter Nanne is gitarist die de verschillende stijlkenmerken prachtig weet te combineren tot een taal die hem eigen is. Een afgeronde klassieke opleiding in Amsterdam, twee jaar jazz aan het Hilversums Conservatorium, twee jaar Flamenco bij Eric Vaarzon Morel, tango bij Kay Sleking en dat aangevuld met diverse masterclasses heeft hem gemaakt tot een gitarist die zich vooral in de breedte heeft ontwikkeld.